חברת 'Axiom – בנייה חכמה' בונה עידן חדש בישראל. כיום כל קבלן ומהנדס מבין ששיטת הבנייה המיושנת בה בנו במדינה עשרות שנים מסובכת, חשופה לליקויים, תלויה בהרבה מאוד פועלים זרים ושב"חים, מזהמת, לוקחת יותר מדי זמן, ומתייקרת כל הזמן.
צמצום עליות,
הגדלת התפוקה
ב- Axiom – בנייה חכמה – חשבו על בנייה אחרת: בהשקעה אדירה של טכנולוגיה ומשאבים פיתחנו בנייה חכמה, ירוקה, יעילה, חסכונית, בטיחותית, מהירה וחזקה יותר. Axiom מביאה לכם את שיטת 'הומפוראוור' מבוססת פלדה ובטון ב-6 שכבות איכותיות בסביבת ייצור הייטקיסטית ומבוקרת – כאשר זמן הבנייה בשטח מצטמצם למינימום הכרחי, תוך שמירה על סביבה נקיה, והכי חשוב – שליש כוח אדם.
Axiom היא מחלוצות הבניה בשיטת ‘הומפוראוור’ איתה ניתן לבנות כל מבנה וכל תכנית אדריכלית – באיכות גבוהה יותר, ובעמידות גבוהה הרבה יותר לנזקי טבע ורעידות אדמה.
למה לא לבנות
בשיטה המיושנת?
במקום חודשיים וחצי לבית 100 מ”ר, השלד בנוי תוך 14 יום, וגימור הפנים כשליש מהממוצע בשיטה המיושנת.
שליש מכוח האדם לעומת בניה בשיטה המיושנת.
יותר עמידות בפני רעידות אדמה וסיכונים אחרים.
חדר הממ"ד הטוב והבטוח בישראל ובעולם!
חסכון בממוצע בעשרות אחוזים מהמחירים המקובלים בבנייה המסורתית.
שיטת 'הומפוראוור' פותחה בסביבת היי-טק חדשנית וחכמה בפיתוח ישראלי וחשיבה על כל הפרטים
עומד בכל התקנים הסביבתיים בעולם, ללא פסולת בנייה. כמעט ללא רכבי עבודה ומכולות פסולת.
אפשרויות הבידוד האיכותיות והזולות ביותר.
חזק הרבה יותר, עם מינימום סיכויים לליקויי בנייה משמעותיים.
קל וגמיש יותר ללא טיח אפשרויות רחבות הרבה יותר.
התחושה והאווירה בשיטת 'הומפוראוור' זהה לבית הבנוי בשיטות המסורתיות.
טיפול קל ומהיר בפתרון בעיות חשמל וצנרת ועוד.
למה לא לבנות
בשיטה המיושנת?
זה חוסך לי עמודים, קורות, יציקת תקרה, מערכת התפסנות, חוסך לי טיח חיצוני בחוץ, חוסך לי מכולות פסולות, עבודה של צנרת חשמלאים, זה חוסך לי שומשום של הקומה העליונה.
ביומיים שלושה אני מסיים בית של 100 מ”ר במקום חודשיים שלושה
היתרון הוא שכל החומרים מיוצרים במפעל, זה לא שבונים אותם כאן במקום ואז יש את כל הטעויות שיש בשטח.
כשבונים בשטח זה תמיד לא פיקס.
שאלות שכולם שואלים
וכיף לנו לענות עליהם
שיטת הבנייה המקובלת בישראל מבוססת בטון, כאשר נדרש כמות עצומה של ברזל להעמיד את הבטון. לשיטה הזו יש אינסוף חסרונות, והשימוש בה הולך ופוחת במדינות העולם המפותח.
שיטת 'הומפוראוור' פותחה בסביבת היי-טק, והיא מבוססת פלדה, בגימור בטון, והיא מתקדמת מהשיטה המיושנת ברשימה ארוכה של נושאים בניהם: מהירות הבנייה. בטיחות. עמידות לרעידות אדמה. תלות בפועלי בנייה. מחיר סביבה. בידוד. איכות. גימור. מניעת תקלות, ועוד.
שיטת 'הומפוראוור' פותחה בידי קבלנים מארה"ב שעלו לישראל להגשמת החלות הציוני ולבניין הארץ – הם נדהמו משיטות הבנייה המיושנות המקובלות בישראל, והחליטו לייבא את שיטות הבנייה הטובות והמתקדמות בעולם, ולשדרג אותן במחקר ופיתוח ישראליים.
בנייה בשיטת 'הומפוראוור' מבטיחה בנייה מהירה, איכותית וזולה בהרבה מהשיטה המקובלת בישראל.
עולם הבנייה (להבדיל מאדריכלות!) הוא עולם שמרני מטבעו, כל שינוי בו לוקח זמן והרבה, עם זאת חלק גדל והולך מהבנייה בישראל (שבגדול, ממש מפגרת אחרי הבנייה באירופה וארה"ב) מתקדמת לשיטות בנייה חדשניות – השיטה המתקדמת והאיכותית מכולן היא 'הומפוראוור' של axiom – בנייה חכמה.
אנחנו מעריכים שבעשורים הבאים תעבור רוב הבנייה בארץ לבנייה חדשנית – בית שנבנה כיום בשיטות המיושנות ייחשב בעתיד כמיושן, זול ופשוט יותר.
כן ולא, יש לזה את כל המעלות של בנייה טרומית בנוסף להמון מעלות אחרות שאין בבנייה טרומית, אבל בלי כל החסרונות של בנייה טרומית.
בבנייה טרומית מייצרים את רכיבי הבניין במפעל, ומרכיבים אותם באתר – דבר שחוסך משאבים וכוח אדם, יחד עם זה יכולים להתעורר ליקויים כמו אטימות למים, תזוזות וסדקים בין לוחות הבטון, ליקויי בטיחות ועמידות, ועוד. בנוסף, עלויות השינוע גבוהות מאוד.
שיטת 'הומפוראוור' מבוססת פלדה ולא בטון, דבר המאפשר גמישות ועמידות, שיטות האיטום של 'הומפוראוור' הן הטובות בעולם – ועלות השינוע שולית.
ממש לא, שיטת 'הומפוראוור' פותחה כך שלא יהיה כל הבדל בתחושה בין בית בנוי לבנים ובטון לבית הבנוי בשיטה זו, למעט אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב, קשה להבחין בשהייה ובמגע בין בית הבנוי בשיטת 'הומפוראוור' לבנוי בשיטה מיושנת, מלבד תחושה של גימור ברמה גבוהה בהרבה ובידוד טוב יותר.
מכיוון שבקירות ובתקרה נשארים חללים משמעותיים – הם מנוצלים ליצירת שכבות בידוד איכותיות מחומרים חדשניים שונים לפי בחירת ותקציב הלקוח – לכן הבידוד בשיטת 'הומפוראוור' טוב יותר מבכל שיטה אחרת.
'שיטת ברנוביץ' מהווה התקדמות משמעותית בהתפתחות הבנייה בישראל, והיא מקצרת משמעותית את זמן הבנייה. יחד עם זאת השיטה נועדה בעיקר עבור החיפוי החיצוני של המבנה – שיטת 'הומפוראוור' לעומתה פיתחה מחדש את כל תורת הבנייה, והיא מעניקה איכות ומהירות לכל שלב וחלק בבניין.
קשה כמובן לענות על השאלה במספרים, והדבר תלוי במשתנים רבים – עם זאת מניסיוננו וכהנחת עבודה אנחנו משערים את זמן הבנייה (באתר הבניה) בכ -10-15% בלבד מזמן העבודה בשיטות הבנייה המיושנות.
לדוגמה: אם לבית צמוד קרקע 2 קומות בגודל כ-200 מ"ר נדרשים בממוצע בין 10,000 ל-15,000 שעות עבודה במצטבר באתר הבנייה – בשיטת 'הומפוראוור' נדרשים כ-1,500 שעות עבודה באתר בלבד – משלב היסודות ועד לשלב המסירה ללקוח!
בניגוד לשיטות המיושנות הכוללות יציקות בטון, בו מסתמכים על הבטון כשכבת ההגנה העיקרית ממים (מה שמאכזב כל פעם מחדש..) בבית הבנוי בשיטת 'הומפוראוור' לא יוצקים בטון, ובמקומו יוצרים שכבת איטום הרמטית ואיכותית בפני מים ונוזלים – במבחן המציאות ההגנה ממים טובה בלא השוואה לעומת יציקת בטון.
מבנה הבנוי בשיטת 'הומפוראוור' יציב עד פי 2 לרעידות אדמה ממבנה הבנוי בשיטה מיושנת – התקן בישראל (ת"י 413) נערך לרעידות אדמה עד לעוצמה 7 בסולם ריכטר – מבנים הבנויים בשיטת 'הומפוראוור' מתוכננים לעמוד בפני רעידות אדמה עוצמתיות יותר.
בנוסף, במבנה מבוסס בטון התקינה בישראל דורשת שיוכל רק לעמוד זמן מסוים בפני קריסה עקב רעידת האדמה, אולם ייתכן והמבנה לא יוכל לשמש יותר לאחר מכן. לעומת זאת מבנה הבנוי בשיטת 'הומפוראוור' בשל הגמוישות היחסית שיש לפלדה ביחס לבטון המבנה עשוי להישאר ולעמוד עם פגיעות קלות יחסית בשכבות הבטון בלבד (דבר שניתן יהיה לתקן בהשקעה מועטת יחסית).
גם מול סיכונים בטחוניים ואחרים – שיטת 'הומפוראוור' יציבה עמידה וחזקה יותר מרוב השיטות המקובלת בארץ.
הומפוראוור פותחה כשיטה לבינוי שלד בניין איכותי ומהיר – עם זאת, בפיתוח המוצר חשבנו גם על שלבי הגימור, בבית הבנוי בשיטת 'הומפוראוור' שעות העבודה בגימור הפנים הם כ-30% בלבד והמחיר הוא בין 60 ל-70% ביחס לגימור בשיטה המיושנת.
חברת axiom – בנייה חכמה משתמשת בשיטת 'הומפוראוור' לבניית השלד ועובדת עם השיטות הטובות בישראל לשלבי הבנייה האחרים.
חברת axiom – בנייה חכמה מתמחה בכל שלבי עבודות הבניין בשיטות חדשניות מהירות ואיכותיות, עם זאת, גולת הכותרת של החברה היא בניית השלד בשיטת 'הומפוראוור' – בבנייה זו גם החלקים האחרים בבנייה (כמו שלב החפירות והיסודות, וכן שלבי הגימור) פשוטים קלים וזולים יותר מבשיטות האחרות.
יחד עם זאת, ישנה אפשרות שאנחנו נבנה לכם את שלד הבניין בלבד – ואילו את לשלבים האחרים יבנו חברות או קבלנים אחרים.
בניגוד לשיטות המיושנות הכוללות יציקות בטון, בו מסתמכים על הבטון כשכבת ההגנה העיקרית ממים (מה שמאכזב כל פעם מחדש..) בבית הבנוי בשיטת 'הומפוראוור' לא יוצקים בטון, ובמקומו יוצרים שכבת איטום הרמטית ואיכותית בפני מים ונוזלים – במבחן המציאות ההגנה ממים טובה בלא השוואה לעומת יציקת בטון.
בגדול, עד כמה קומות שניתן לבנות בשיטות בנייה מתקדמות אחרות – אין גבול למספר הקומות או לגודל המבנה.
כן, כל מבנה בעולם (כמעט) ניתן לבנות בשיטה זו – אם יש לכם תוכנית אדריכלית מכל סוג – ניתן לבדוק היתכנות לבנייה בשיטת 'הומפוראוור', עם זאת מומלץ שהאדריכל יקח בחשבון את המאפיינים והמעלות של שיטת 'הומפוראוור' – בכדי להגיע לניצול מקסימלי של השיטה והוזלה בעלויות הבנייה.
אחת ממטרות העל בפיתוח שיטת 'הומפוראוור' היא השמירה על הסביבה ומניעת נזקים סביבתיים ואקולוגיים כתוצאה מבנייה מיושנת ומזהמת.
חברת axiom – בנייה חכמה עומדת ברוב תקני הבנייה הירוקה המקובלים בעולם (הישראלי – ת"י 5281, ה-LEED האמריקאי, ה- BREEAM הבריטי, וה-Green Star האוסטרלי ועוד).
בניגוד לשיטות הבנייה המיושנות בהן חלק גדול מחומרי הבנייה נותרים באתר וגורמים לנזקים ביולוגים ואקולוגיים לסביבה – בשיטת 'הומפוראוור' אין כמעט חומרי בנייה מעבר למוצרים המוגמרים, דבר המפחית את פסולת הבנייה כמעט לחלוטין, כמו"כ בניגוד בשיטות הבנייה המיושנות נדרשת כמות גדולה של משאיות ורכבי עבודה מזהמים, וכן ייצור חשמל באופן מזהם ובזבוז כמות עצומה של מים – בשיטת 'הומפוראוור' כל זה כמעט ולא קיים.
בניגוד מיושן בו נדרשים להרים מרצפות ולשבור קירות – בשיטת 'הומפוראוור' לא צריך לשבור כלום – נגישות קלה וכמעט מידית לכל חלק בצנרת ובתשתיות החשמל והטלפון, המים והביוב.